Skräddarsydda skjortor på nätet

Ett av de mest klassiska klädesplaggen som länge har kunnat beställas skräddarsytt (måttbeställt) är skjortor. Ett vanligt problem när man ska köpa en skjorta är att standardstorlekarna inte räcker till.

Small, Medium, Large och XLarge täcker inte alla olika kroppsformer; långa armar, korta armar, litet och stort midjemått, breda axlar osv. Det finns ett behov av att kunna köpa skräddarsydda skjortor anpassade exakt till sin egen överkropp.

Rekommenderad butik just nu Suitopia som ger 100 kr i rabatt om du anmäler dig till nyhetsbrev.

Är det dyrt att köpa skräddarsydda skjortor?

skjorta-skraddarsyddDet har varit dyrt att köpa skräddarsytt och något som förknippats med lyx och flärd. Att gå till en skräddare är fortfarande relativt dyrt, men det finns andra möjligheter idag på internet.

Nätskräddarna har revolutionerat marknaden inte bara för skräddarsydda skjortor utan skräddarsytt i allmänhet. Det finns idag flera sajter på nätet där det går att beställa sin egen unika skjorta online.

Med unik menar vi inte bara att den är anpassad efter din kropp. Du kan också designa den unik med olika val av knappar, tygmönster, knäppning och andra skjortdetaljer.

På denna typ av onlinetjänster fyller man i sina mått och kan välja både färger, former och detaljer. Det fantastiska är att priset ofta är detsamma som att köpa en färdigsydd, massproducerad skjorta i standardstorlekar.

Måtten du behöver för måttsydda skjortor

När man ska lägga en order på en måttsydd skjorta behöver man ha koll på sina mått. De mått som vanligtvis efterfrågas är:

 • Hals
 • Bröst
 • Midja
 • Längd till midjan
 • Höft
 • Längd till höft
 • Stuss
 • Längd till stuss

Det är viktigt att man mäter på rätt ställe och därför brukar det finnas tydliga instruktioner om hur och var man ska mäta. Eftersom det är du som bär ansvaret för att du angivit rätt mått kan du inte komma och klaga i efterhand om du mätt på fel ställe.

Ytterligare mått du bör ta är:

 • Skjortans längd
 • Axelbredd
 • Armlängd
 • Kortärmslängd
 • Handled

Här kan du köpa din skräddarsydda skjorta på nätet

Här har vi samlat ett par länkar och uppgifter om nätbutiker där du kan beställa skräddarsydda skjortor. Vi har bara valt ut svenska nätbutiker.

Suitopia

Skräddarsydd blå skjorta Suitopia

Suitopia Scandinavia AB har ett brett erbjudande av olika skräddarsydda plagg, däribland skräddarsydda skjortor. Du kan måttbeställa stretchskjortor, Twill-skjortor och för finaste festerna – smoking- eller frackskjortor.

Du väljer bland en hel del olika detaljer som passform, krage, knappslå, manschett och nedre skärning.

Missa inte möjligheten till 100 kr rabatt. Gå in på sidan och häng ett kort tag, då dyker en ruta upp för anmälan till nyhetsbrev. Som tack för signup får man 100 kr i rabattkod.

» Se mer på Suitopia

Tailor Store

Tailor Store vill vara online-shopparens naturliga val för måttbeställda kläder och accessoarer.

Erbjuder många möjligheter att designa utformningen på skjortan. Man kan välja mellan massor av olika färger, mönster, former och tyger. Du skapar din egen måttprofil genom deras väldigt tydliga guide till var du ska mäta på din kropp.

Nytt! Tailorstore har precis släppt en app som scannar av din kropp på 14 sekunder och ger dig dina mått.

Man kan betala med VISA, Mastercard, Paypal, Klarna och genom direktbetalning via Internetbank. Leveranstiden på en måttbeställd skjorta från Tailor Store kan variera på mellan 5-20 dagar beroende på efterfrågan. De har en tabell där man kan se beräknad leveranstid just nu.

Vi har testat några olika och just nu tycker vi att de levererar bästa skräddarsydda skjortor på nätet.

Tailorist

You’re the designer.

På svenska Tailorist kan man designa sin egen skorta väldigt enkelt men också detaljerat. Det finns över 70 tyger att välja på och designvalen är många. Priser från 499 kr. Beställer man för över 1000 kr blir leveransen fraktfri, annars kostar den 150 kr.

En färdig skjorta levereras inom 10-20 arbetsdagar och kommer direkt hem till dörren. Betalning görs med kort genom Paynova men det går också att betala med Paypal.

Se mer här

Skjortfabriken

Hos Skjortfabriken kan man köpa färdigdesignade skjortor eller designa sin egen. Du kan även välja en färdig design och ändra den så som du vill att skjortan ska se ut. Kanske vill du lägga till någon detalj eller byta knappar eller färg på knapptråd.

Alla skjortor skräddarsys utifrån din design och dina mått i en av världens ledande fabriker. Priser från 395 kr. Betalning kan göras med kort, direktbetalning eller med Paypal.

Läs mer på Skjortfabriken.se