Skräddarsydda kostymer

suit-150302_640Kostymen hör till det plagg som kostar mest, men som vi använder minst. Det är också ett av de plagg vi lägger mest tid på att försöka hitta en som passar bra. Om du köpt kostym i en vanlig klädbutik vet du säkert att det är svårt att hitta en som sitter bra, anpassad efter just din kropp.

Att skräddarsy en kostym är för de allra flesta den enda vägen att gå för att få en kostym som sitter som den ska. Nu är kostymen i sig ett dyrt plagg och att sy upp den ökar på kostnaden än mer.

Men, förmodligen ska du gå på en väldigt speciell tillställning och du tycker att det är värt det. Då ska du satsa på skräddarsytt! Du kommer att känna dig finare så!

Se till att du börjar med att fixa en måttbeställd skjorta och hitta sedan en kostym att ha ovanpå.

Enkelt måttbeställa kostymer online

Om du vill beställa både kostym och skjorta på en gång från samma leverantör kan vi tipsa om två stycken nätsajter som erbjuder båda och lite därtill.

Sy upp kostym i Asien

Att få en kostym uppsydd kan bli ganska dyrt om det görs i Sverige. Många som åker österut passar på att köpa en skräddarsydd kostym för en billig penning. Det finns dock en del fällor för dig som vandrar längs turiststråken och kvalité på både material och färdighet hos skräddaren kan skilja mycket.

Tips för dig som ska sy upp kostym

Oavsett om du väljer att köpa din kostym i Sverige, Europa eller nån annanstans i världen är det viktigt att du tänker på följande:

  • Kom förberedd till skräddaren!
    Det finns en uppsjö av tyger, snitt och detaljer att välja mellan. Att välja allt på plats kan bli stressande. Se därför till att bilda dig en uppfattning om vilken typ av kostym du vill ha. Sök på nätet och spara ner bilder på några favoriter. Det underlättar för skräddaren om du har med dig bilder på din tänkta kostym.
  • Välj skräddare med omsorg
    Om du åker till östliga trakter kan du räkna med att få massor av erbjudanden om att sy upp kläder. Längs turiststråken möts man av otaliga rop om ”tailor”. Be om att få se några exempelplagg, läs i turistguider eller fråga på hotellet.
  • Be om dina mått
    Det är ganska tidskrävande av dig som beställare att få din skräddarsydda kläder. Det är många mått som ska tas. Se till att du får ta del av alla mått ifall du vill sy upp fler kläder på annat håll.