Designa egna strumpor med foto, eget motiv och tryck

Strumpmaskinen har fått mycket exponering på sistone med viss draghjälp från kändisar som Ellen Bergström och Dogge Doggelito. Man kan designa egna strumpor genom att välja mönster och motiv och göra de riktigt roliga. Varför nöja sig med tråkiga strumpor, när det går att trycka egna strumpor med med ansikten, favoritmat, sin partner eller husdjur på?

eget foto, strumpor med tryck

För att beställa strumpor från Strumpmaskinen tar man ett foto med sin mobil eller använder ett man hittat och laddat ner på internet (tänk på rättigheterna). Fotot laddar man upp på sajten och väljer ett mönster på den strumpmodell man vill ha.

Alla strumpor skräddarsys sedan efter hur du som kund har valt att designa egna strumpor. Du får strumpbeställningen rakt ner i brevlådan.

Högupplösta foton bäst när du ska designa egna strumpor

Som alltid när man ska trycka saker kommer fotokvaliteten att spela roll för hur bra resultatet blir. Om du vill trycka ansikten vill du väl att man ska kunna se vem det är?

Därför är det viktigt att fotot du laddar upp har tillräckligt bra upplösning och att det är taget med bra ljus. Det finns en fotoguide på Strumpmaskinens hemsida som kan vara bra att läsa på.

Olika modeller och storlekar av strumpor

Ytterligare en faktor som har betydelse är vilken strumpstorlek du väljer. Om du beställt för små strumpor kanske du måste dra ut de för att dina fötter ska få plats. Motivet kommer ju då också att dras ut och bli förvanskat.

8 olika motiv till strumpor

Man kan välja på tre olika strumpstorlekar; Small (35-38), Medium (38-41) och Large (41-45). Bakgrundsmotiven man kan välja på är Enfärgad, Mönstrad eller en Flagga.

Extra tillval är att sätta text på strumporna, vilket kostar 20 kr extra. Vill man ha flera ansikten som till exempel hela familjen eller alla vänner tar de en avgift på 10 kr. Behöver man hjälp med att klippa ut och ta bort detaljer på ansiktsfotot så hjälper kundtjänst till med det.

OBS! Tänk på att trycket är känsligt så undvik att tvätta i höga temperaturer. De rekommenderar själva max 30 grader och att strumporna vändes ut och in. Man ska inte heller torktumla de.