Skräddarsydda klänningar

Har du svårt att hitta en klänning som passar din kroppform? Är du på jakt efter en unik klänning till ett unikt tillfälle? Då är skräddarsydda klänningar det du letar efter. Idag kan man beställa sånt online på nätet, utan att behöva gå till en skräddare.

Sytillbehör - nål, tråd, saxDet finns många festliga tillfällen då man vill se extra fin ut. Till bröllopet vill många bära en unik klänning specialanpassad storleksmässigt så den sitter perfekt. Studentbalen är också ett sånt tillfälle då klänningen ska vara speciell. Du kan säkert komma att tänka på fler tillfällen då balklänningar, aftonklänningar och andra festkläder behöver skräddarsys.

Skräddarsydda klänningar till studentbalen

Efter 13 år i skolan är det väl många som har stor anledning att fira! Studentbalen är en högtid då valet av klänning är viktigt för många. Den ska sitta bra och man ska kunna slappna av och ha skoj för att fira att den långa studietiden är avklarad.

En del väljer att sy klänningen själv eller gå till en lokal skräddare på orten. På internet finns det idag flera e-butiker som erbjuder skräddarsydda studentklänningar. Exempel på nättjänster är Thdress och Jarete.

Mått för att skräddarsy en klänning

I samband med order av klänning på nätet uppges man skriva in först och främst sina unika kroppsmått – Byst, Midja, Höfter i centimeter. För en perfekt anpassad klänning är det dock viktigt att även kunna ange den totala höjden (inte att misstolka som längd). Beroende på vilka skor du ska ha blir din höjd olika. Ett mått som kan efterfrågas är ”Hollow till golv” och är ett mått taget från halsgropen ner till golvet, med skorna på!

Beställa bröllopsklänningar på nätet

Bröllopsklänningen är den klänning som de allra flesta lägger ner mest tid och pengar på. Vill man göra det enkelt för sig beställer man klänningen på nätet. Det finns flera som erbjuder skräddarsytt anpassat till dina kroppsmått. Både hos Thdress.se och Jarete kan man klicka i ”Anpassad storlek” och får ange mått på byst, midja, höft och höjd (hollow to floor). Det kostar endast kring 200 kr extra att få den måttanpassad.

Det finns många olika modeller av bröllopsklänningar att välja bland. Du kanske inte trivs långa klänningar utan vill ha en kort klänning. Andra varianter är klänningar med halterneck, V-ringning, med/utan spets osv.

En skräddarsydd klänning tar längre tid att få leverans på än en standardmodell. Du måste vara beredd på att få vänta uppemot 20 arbetsdagar innan du har din klänning hemma. Var därför ute i god tid så du inte står utan bröllopsklänningen på dagen D. Har du riktigt bråttom kan det i vissa fall gå att välja expressproduktion mot en extra avgift.

Andra skräddarsydda klänningar som kan beställas på nätet är korta och långa aftonklänningar, partyklänningar och balklänningar.